Stor succes med Blæsernes jubilæum i Hovedgård hallen

Niels Heyn, Bent Lorenzen og Mogens Heilesen Der var stemning allerede fra morgenstunden, da Hovedgård Blæserne fejrede deres ti års jubilæum. Her ses én af gæsterne, borgmester Mogens Heilesen længst til højre sammen med formanden for Hovedgård Blæserne, Bent Lorenzen og orkestrets leder Niels Heyn (tv). I baggrunden ses medlemmer af Mimrebanden fra Ballerup.

- Der var ikke blot tale om en succes, men om en kæmpesucces. Sjældent har der været så pragtfuldt et arrangement i Hovedgård. Sådan lyder nogle af kommentarerne efter lørdagens fest i Hovedgård hallen, hvor Hovedgård Blæserne blev fejret og fejrede sit ti års jubilæum ved en fest, hvor omkring 500 mennesker deltog.
Allerede fra morgenstunden var festlighederne i anledning af jubilæet imidlertid i gang. Blæserne havde lørdag formiddag inviteret til en lille reception på Hovedgård skole, og her blev der serveret en fadøl og lidt snack til de mange gratulanter, der strømmede ind i formiddagens løb.
Og heller ikke det musikalske skulle gæsterne snydes for fra morgenstunden. Hovedgård Blæserne havde allerede fredag eftermiddag hentet medlemmer af Mimrebanden fra Ballerup og fået dem indkvarteret privat. De deltog derfor også i receptionen, hvor de havde medbragt deres blæserinstrumenter og gav en smagsprøve på den musik, som de leverede til aftenens fest i hallen.
Underholdning var kodeordet for aftenens fest. Der var efter en deltagers mening tale om et festfyrværkeri af underholdning, som de 500 feststemte mennesker i hallen slubrede i sig med velbehag. Hovedgård Blæserne lagde selv ud i bedste jubilarstemning med et par numre og lagde dermed grunden til en aften, hvor musikken stod i centrum. Den kendte danske violinist Wandy Tworek stod derefter på programmet, og han tog tilhørerne med storm, da han tryllede med sin violin.
Et par velmente ord skulle jubilaren imidlertid også have med på vejen, og amtsborgmester Erling Tidemann, Vejle Amtskommune stod for festtalen. Festtaleren havde forstået den underholdningsmæssige og musikalske linie i jubilæumsfesten, da han til stor morskab for tilhørerne gav Storm P's monolog »Musik kan være farlig«. Der var imidlertid ikke nogen fare overhovedet, da Mimrebanden fra Ballerup med sine 17 medlemmer derefter entrede scenen for at give deres 54 minutter og 20 sekunder lange program. Tværtimod skabte deres musikalske evner megen glæde, og de måtte forlænge deres program til 57 minutter og 40 sekunder, da banden ikke havde indregnet de bragende klapsalver i deres timing.
Næste punkt på underholdningsprogrammet stod jubilaren for, da Blæserne opførte en operaparodi på »Historien om Svan Hilde«.
Borgmester Mogens Heilesen, Gedved kommune, overbragte en hilsen til jubilaren fra kommunen, og inden der sidst på aftenen blev spillet op til dans kom Wandy Tworek igen på scenen, og denne gang viste han sit talent på violiner i alle størrelser. Samtidig opfyldte han musikønsker fra tilskuerne. Violinisten blev på scenen, da det lokale orkester »Smeds øltappere« gik på scenen for at spille op til dans. Mimrebanden sluttede aftenen af med at blæse til en svingom.
Horsens Folkeblad 22.9.80