Nytårskoncert på Uldum Højskole 18. januar 2018

uldum 2018
Salen på Uldum Højskole var fyldt med mennesker, der nød musikken. Privatfoto

Højskole holder nytårstradition i hævd
Tørring Folkeblad 23.01.18. Af Niels Christian Thejls, Vibeke Blindbæk Schou Skov, elever på Uldum Højskole

En fyldt sal nød musikken og stemningen ved den årlige nytårskoncert på Uldum Højskole.

Uldum: Torsdag blev den længe ventede nytårskoncert på Uldum Højskole afviklet for niende år i træk.

Det var Horsens Harmoniorkester, Nord for Alperne og Hovedgård Blæserne, der sammen med dirigent Bjørn Bønne Christensen stod for musikken, og Taus Houmøller der stod for værtsskabet. Som akkompagnement til den festlige musik var der dukket en dygtig "lokal dansetrup" op med et udvalg af klassiske danse, heriblandt både cha cha cha og jive.

Programmet begyndte med "Crazy little thing called love", men udfoldede sig bredt med alt lige fra Skovtrolden til Cancan. Den underholdende duo, bestående af Taus og Bønne, holdt humøret højt og den behagelige atmosfære spredte sig hurtigt ud i salen. Derudover indeholdt aftenen diverse nyarrangerede numre, som alle blev taget godt imod.

Sammensætningen af de to dygtige orkester gav et brag af en harmoni, der lagde op til god eftersnak i pausen. Alle de tilstedeværende lige fra højskoleelever til de lokale fra Horsens og omegn faldt hurtigt i snak om aftenens begivenheder og deres forskellige hverdag henover både kaffe og Uldum Højskoles berømte hjemmebag.

Anden halvdel bød på højskolevittigheder og lette drillerier mellem dirigent og vært. Desuden blæste den dygtige, lokale operasangerinde Hanne Houwii hele salen bagover med sin version af det internationale storhit "Thank you for the music" og den folkekære "I Danmark er jeg født".

Aftenen var en stor succes for alle involverede - ligegyldigt om man var publikum eller højskoleelev eller musiker.