Nord for Alperne og Hovedgård Blæserne fusionerer

Arkivfoto Uldum 2016
Nord for Alperne og Hovedgård Blæserne har et tæt samarbejde, ikke kun om nytårskoncerten, men også om optræden på bl.a. Gademusikfestivalen i Uldum. Her er de to orkestre med hver sommer. Fotoet er fra 2016. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Nord for Alperne og Hovedgård Blæserne fusionerer
AF: CHRISTIAN RIMESTAD Århus Stiftstidende 11. december 2017

Den kommende nytårskoncert på Horsens Ny Teater bliver den sidste. Fremover vil det nye orkester satse på matinékoncerter i bl.a. de mindre byer i kommunen.

Horsens: Horsens Harmoniorkester Nord for Alperne og Hovedgård Blæserne har besluttet at gå skridtet videre med et mangeårigt samarbejde. På en nylig generalforsamling blev det besluttet at fusionere de to orkestre.

I øjeblikket er alt det praktiske ved at blive ordnet, inden beslutningen bliver endeligt konfirmeret på en ny generalforsamling.

Med i beslutningen er også, at de to orkestres nytårskoncert fredag 12. januar på Horsens Ny Teater bliver den sidste og dermed sætter punktum for en mangeårig tradition.

- Fremover vil vi satse på bl.a. matinékoncerter i de mindre lokalsamfund i kommunen, siger Marianne Ketscher, formand for Nord for Alperne frem til sammenlægningen.

Svært at få nye med

Beslutningen om fusionen understreger det gode samarbejde mellem orkestrene.

Samtidig løser den problemet med færre medlemmer, som specielt Nord for Alperne har oplevet over de seneste år.

- Nogle har trukket sig på grund af alder, nogle har besluttet at spille i andre orkestre. Samtidig er det svært at få nye og specielt yngre musikere med, siger Marianne Ketscher om udviklingen.

Fusionen vil betyde et orkester med et par og tredive medlemmer - passende til at skabe en præsentabel lyd, der er værd at lytte til.

Hvad det nye orkester skal hedde, er endnu ikke besluttet. Til gengæld ligger det fast, at Bjørn "Bønne" Christensen fortsætter som dirigent.

Jazz, swing og musicaltoner

Han vil også lede det musikalske ved nytårskoncerten på Horsens Ny Teater. Her kaster Horsens Harmoniorkester Nord for Alperne og Hovedgård Blæserne sig ud i bl.a. jazz, swing og kendte toner fra musicals.

Taus Houmøller har igen opgaven som konferencier. Solisterne bliver dels Nord for Alpernes egen Louise Mogensen på tuba, dels den lokale sanger Hanne Hohwü. Ligeledes medvirker cancan-dansere, og traditionen tro inviteres publikum med på et par fællessange.

Der er stadig billetter til koncerten, som begynder kl. 19.30.