Forårskoncert 30. maj 2017

annonce
Succesen fra sidste års forårskoncert følges op
Østjysk Avis 23. maj 2017

Hovedgård Blæserne/Nord for Alperne, Århuskoret VIVO og Hovedgårdkoret Cantando vil gentage en fælles koncert efter den store succes, som de havde sidste år i maj måned.
Derfor har de igen sat hinanden stævne i Hovedgård Skoles Festsal tirsdag den 30. maj kl 19.30.
Cantandos korleder Signe Hagner studerede sammen med VIVOs korleder Ingeborg Lindhardt Toft, og disse unge sprudlende dirigenter har sammen og hver for sig sammensat et spændende repertoire for sangerne.
VIVO-koret blev stiftet i 1911, og har således mange år på bagen - VIVO står for "livfuld". Af gamle scrapbøger kan man se billeder af sangerne, der Pinsemorgen tog i skoven i hestevogn svingende med sangerhuer og bøgegrene. Koret har desuden været radiokor i 30'erne og 40'erne, hvor man ønskede at udbrede den danske sangskat.
Hovedgård Blæserne øver og optræder nu sammen med Horsens Harmoniorkester Nord for Alperne, og det er Bjørn "Bønne" Christensen, kendt fra bl.a. Østjysk musikforsyning, som dirigerer.
Orkestret blev startet op i 1970 af en gruppe fædre til børn på Hovedgård Skole. Disse poders snak om noder og musikalske udtryk, som de fik gennem musikundervisning, gjorde fædrene nysgerrige - så nu ville de også vide noget om noder og blæseinstrumenter, og fik således startet et forældreorkester op, undervist af Niels Hein. I starten lånte de børnenes instrumenter. Mere skulle det ikke være, men inden længe blev også mødrene involveret, og vi kan i dag se, hvad lyst og vilje har ført til. Et fantastisk amatørorkester.
De to kor og orkestret vil hver især underholde og har desuden valgt 2 fællesnumre nemlig "Wanderlust" og "Ave Verum Corpus".
Hovedgård-koret "Cantando", som betyder syngende, kan i år fejre 30 års jubilæum. Koret startede som HOV-SA - Hovedgård Sangkor, men ændrede navn i 2005 i forbindelse med dirigentskifte.
Som skrevet er der forskelle og ligheder mellem de 3 musikudøvende ensembler. Hovedgård Blæserne spiller på medbragte instrumenter, og korene bruger indbyggede instrumenter, nemlig deres stemmer.
Af ligheder kan nævnes: Utrolig musikglæde - festligt, socialt samvær - musikalske udfoldelser indenfor adskillige genrer !
- Men oplagt kan bruges R. Heibers tekst til børnesangen "Velkommen til koncerten her! - det koster ingen penge" og et er sikkert: Aftenens tre dirigenter er garanter for, at medlemmerne af korene og orkester yder deres bedste. Alle er velkomne til en god times fuld underholdning.