Forårskoncert 19. maj 2016. Billede nr. 1 af 13
annonce
Musikalsk træf i Hovedgård
Østjydsk Avis 18. 05. 2016

Hovedgård Blæserne og voksenkoret Cantando har sammen sat det godt 100 årige Århuskor VIVO stævne i Hovedgård skoles festsal torsdag den 19. maj kl 19.00.
Cantandos korleder Signe Hagner studerer sammen med VIVOs korleder Ingeborg Lindhardt Toft, og det var derfor oplagt, at dette kor blev inviteret med til forårskoncert i Hovedgård. Det er ikke første gang, VIVO er i Hovedgård på gæsteoptræden, men det ligger før Cantandos 29 års eksistens at Hovedgård Blæserne havde inviteret koret. I den forbindelse blev der lavet en gæstesang af Blæserne. Måske den dukker op ved denne lejlighed?
VIVO-koret blev stiftet i 1911 og kaldte sig dengang US - Unge Socialdemokratiske sangkor, men 7 år senere blev koret gjort upolitisk og blev af daværende korleder Carl Christensen omdøbt til VIVO, som musikalsk betyder "LIVFULD". Selvsamme Carl Christensen var korleder for VIVO i 42 år og har til koret skrevet et "Sangerhurra", som stadig bruges ved festlige lejligheder. Af gamle scrapbøger kan man se billeder af sangerne, der Pinsemorgen tog i skoven i hestevogn svingende med sangerhuer og bøgegrene. Vi kender ikke til deres traditioner i dag, måske de holdes i hævd? Koret har desuden været radiokor i 30'erne og 40'erne, hvor man ønskede at udbrede den danske sangskat.
Hovedgård Blæserne øver og optræder nu sammen med Horsens Harmoniorkester Nord for Alperne, og denne aften er det Bjørn "Bønne" Christensen, kendt fra bl.a. Østjysk musikforsyning, som dirigerer.
Der er forskelle og ligheder mellem de 3 musikudøvende ensembler. Hovedgård Blæserne spiller på medbragte instrumenter, og korene bruger indbyggede instrumenter, nemlig deres stemmer.
Af ligheder kan nævnes: Utrolig musikglæde - festligt, socialt samvær - musikalske udfoldelser indenfor adskillige genrer. I øvrigt betyder Cantando musikalsk "Syngende" !
- Men kom til en festlig aften, hvor de to kor og Hovedgård Blæserne vil spille og synge numre hver for sig og sammen og hør, hvor alsidigt repertoiret er, opfordrer Camma Carøe.
- Ét er sikkert: Aftenens tre dirigenter er garanter for, at medlemmerne af korene og orkester yder deres bedste.
Der er gratis entre, og man opfordrer til at medbringe aftenkaffen og nyde den under koncerten, som varer ca. en god time.