Hovedgård Skoleorkester. 50 års jubilæum. Se billeder (2)
vpil
hpil
Jubilæumsdag med fuld musik.
Hovedgård Skoleorkester fejrede 50 års jubilæum.

Hovedgård Skoleorkesters 50 års jubilæumsdag startede med, at orkestret marcherede fra skolen til Niels Peter Danmarksvej, hvor man under vejskiltet spillede orkestrets mangeårige dirigents kendingsmelodi "Til Sverige" for at mindes den populære leder. Spilop'erne og andre elever var med på turen gennem byen.
Om formiddagen var der reception i skolens festsal, og mange af byens borgere og andre deltog i det festlige arrangement, hvor skoleorkestret naturligvis var midtpunktet. Der var mange gaver, vennerne kom med en sousafon, tandlæge Torben Vandrup kom med en trompet, Vagns radio med en musikafspiller og Tuborg - fonden med 25.000 kroner foruden alt det andet, der kom på gavebordet. Tidligere medlemmer af orkestret, der i dag har en professionel karriere, gav imponerende solonumre på tuba, fløjte og bas, og der var taler af blandt andet skoleleder og viceinspektør.
De udstillede billedplancer blev ivrigt studeret og kommenteret, og mellem de mange gæster fandt man Verner Sørensen, Vildenfeldt, der mangfoldige gange hjalp Hovedgård Skoleorkester med indkvartering, når der var besøg af både indenlandske og udenlandske orkestre.
Efter receptionen mødte vel hundrede gamle medlemmer med deres egne instrumenter til prøve i Hovedgård Hallen, og ved jubilæumsfesten om aftenen spillede disse gamle blæsere sammen med det nuværende skoleorkester i en fantastisk udgave af musikken til Miss Saigon. Det var imponerende, og selv Fie var beklemt ved at lede et orkester med 8 basuner og vel mere end 150 øvrige orkestermedlemmer. Det betog de omkring 325 deltagere i jubilæumsfesten, der i øvrigt blev beværtet med varm middag og rødvin med Hovedgård Skoleorkesters egen etiket.
Alt i alt var det en minderig dag, og hele dagen lød der tak for arbejdet i de 50 år og orkestret fik mange ønsker om alt godt i tiden fremover.
Tekst og foto: bogo.  Østjydsk Avis 10. oktober 2012