Uldum Gademusik Festival 7. juli 2012. Se billeder (4)
vpil
hpil
Gennemsnitsalderen for såvel optrædende som tilhørere ved Uldum Festivalen er noget højere end gennemsnitsalderen på Roskilde Festivalen. Men mon ikke interessen fra publikum for musikken og sangen i Uldum er fuldt på højde med ungdommens i Roskilde. Formentlig højere, for i Uldum er der publikum til professionelle kunstnere som Rock Nalle, Thomas Kjellerup og Ivan Pedersen samt til alle de andre optrædende. Der er store kor, små ensembler, solister, store orkestre, og det hele foregår i Uldums gader. Når vejret er, som det var i lørdags, kan stemningen ikke beskrives, den bør opleves af alle, der interesserer sig for den folkelige musik.

Her kan man opleve to lirekasser, der spiller tostemmige arrangementer, der er udstilling af røde sportsvogne og 30 harmonikaer fra Horsens spillede sammen. Der var mavedans og spil på savblad, og der var varme pandekager og pølser og wienersnitsel på kroen. Og trængte man til en øl var der på strategiske steder udskænkning af fadøl.

Og denne lørdag var vejret med arrangørerne og det kunne mærkes på fremmødet af tilhørere. Det var i det hele et vellykket arrangement.

For Hovedgård Blæserne, der har medvirket igennem flere år, var dette års festival lidt vemodig. Orkestrets leder gennem mange år, Ole Møller, har valgt at stoppe, og koncerten i Uldum, der var meget vellykket, var derfor det sidste arrangement, hvor Ole med sin trombone stod for direktion og præsentation af de enkelte numre. Forhåbentlig lykkes det orkestret snarest at finde en afløser for den populære Ole Møller, der har betydet så meget for Blæsernes musikalske ståsted.

Men alt i alt var det en fornøjelig dag i Uldum med musik for alle pengene. En rigtig Gademusik Festival.

Tekst og foto: bogo. Østjydsk Avis 11. juli 2012