Hovedgård Blæserne på stationspladsen

Giro d'Italia i Hovedgård

Giro d'Italia 2012, verdens næststørste cykelløb, kørte i dag igennem Hovedgård. Det satte unægtelig sit præg på byen, og mange borgere fra by og omegn fandt vej til Stationspladsen, hvor Borgerforeningen og byens handlende havde lovet lidt til mund og gane. Hovedgård Blæserne stillede op på pladsen udenfor Købmanden, og mild orkesternusik lød i den solfyldte middagsstund til glæde for de mange fremmødte. Desværre stod de alle med ryggen til med ansigtet vendt mod vejen, der fører fra viadukten og ud ad Vestergade, hvor man ventede på cykelrytterne.

Inden var der kommet en karavane med reklamer, dinosaurer, smagsprøver og hårshampo, og den gjorde holdt og spærrede for alt trafik. Et væld af motorcykelbetjente passerede på ruten inden rytterne kom, og så var det hele forbi.

Borgerne i Hovedgård havde gjort meget ud af udsmykningen, hvor den lyserøde farve dominerede. Italienske biler med højttalere reklamerede for og solgte bluser og og kasketter, og Hovedgård Fjernvarmeværk markerede deres 50 års jubilæum ved en stand med kaffe på Vestergade. Der var pølser og pizza, øl og kaffe, og der var mange stole langs Vestergade, og man hyggede sig og udvekslede bemærkninger med bekendte.

Foran bageren var der i løbet af formiddagen opstillet en stor port, hvorigennem der skulle køres en pointspurt. 20 minutter efter, at rytterne havde passeret, var porten nedtaget og læsset i en kassevogn, og den er vel, når dette læses, allerede i Verona, hvor næste etape i Giro d'Italia skal afvikles.
bogo Østjydsk Avis 9.5.2012