Julekoncert i Tvingstrup Forsamlingshus 2010. Billede nr. 2 af 3
Hovedgård Blæserne i Tvingstrup Forsamlingshus
Traditionen der forsvandt
Her troede Hovedgård Blæserne, at julearrangementet i Tvingstrup Forsamlingshus, hvor Tvingstrup Borgerforening inviterede til julehygge for byens borgere, og hvor man havde det rart med musik, fællessang, gløgg og æbleskiver var en tradition, som både borgere og orkestermedlemmer glædede sig til. Igennem mere end 25 år havde dette arrangement været en festlig afslutning på året for Blæseme og, troede orkestret, en højtidelig og humørfyldt optakt til juledagene for Tvingstrups beboere. Men i år kom der ikke nogen henvendelse fra Tvingstrup Borgerforening. Bestyrelsen havde konstateret, at der var for meget arbejde med dette arrangement, og der var for få af byens borgere, der deltog.
Hovedgård Blæseme tog derefter sagen i egen hånd. Man lejede forsamlingshuset og annoncerede, at der naturligvis var traditionel julekoncert i huset. Julekoncerten fandt sted i torsdags, og en velfyldt sal bestående af pårørende til orkestermedlemmerne og vel omkring 20 Tvingstrupborgere fik en fornøjelig og hyggelig aften sammen med Hovedgård Blæserne. Orkestrets første afdeling var traditionelle numre, som Blæserne mestrer fint, og efter en hastig omklædning (til nissehuer) var anden afdeling julens toner, der satte den rette julestemning.
Orkestrets dirigent, Ole Møller, takkede for opbakningen og var så tilfreds med deltagelsen, at han lovede at lave julekoncert i Tvingstrup Forsamlingshus også næste år. Så mon ikke Hovedgård Blæserne giver traditionen en ekstra chance.