Koncert med BF-musikkorps i Horsens Ny Teater. Foromtale
Orkestrene øver i garagen

Skal du med som udrykningshorn, hvis alarmen går?
Bemærkningerne var mange, da Beredskabsforbundets Musikkorps og Hovedgård Blæserne forrige søndag formiddag øvede musikprogram på brandstationen i Horsens.

Orkestrene øvede fællesnumre til deres fælles forårskoncert/støttekoncert på Horsens Ny Teater lørdag den 17. maj kl. 14. Under dygtig ledelse af dirigent Taus Houmøller, blev numrene pudset af og de sidste "skæverter" rettet til under den første fællesøvning for de to orkestre inden koncerten. Der blev swinget og knipset til A Swinging Safari, som orkestrene spiller sammen med tambourkorpsets store fløjtegruppe. Der blev rykket lidt sammen for at få plads, da tambourkorpsets trommegruppe stillede op på række, de to signaltrompetister stillede op foran orkestret og sækkepibespilleren kom marcherende ind til det store afslutningsnummer. Efter spontane klapsalver fra hele det store orkester og et: "Den sad lige i skabet" fra dirigenten, kunne alle gå hjem og holde søndag efter en vellykket øveformiddag på brandstationen - i øvrigt uden at der blev brug for de ekstra "udrykningshorn".

Beredskabsforbundets Musikkorps holder til dagligt til på brandstationen og har afholdt øveweekend lørdag og søndag. De havde af brandchef Ole Vessel fået lov til at invitere Hovedgård Blæserne ud og henlægge fællesøvningen til den store opvarmede garage, som til dagligt rummer alle brandbilerne. I dagens anledning var to store vandvogne kørt ud så der blev plads til de mange musikere.

Musikkorpset kan lørdag den 3. maj fejre deres 25 års jubilæum, som tambourkorps og orkester, hjemmehørende i Horsens. Dagen fejres med marchtur, koncert og reception i Horsens og med en stor fest for korpsets medlemmer med ledsagere om aftenen.

Hovedgård Blæserne har lidt flere år på bagen, da orkestret kan fejre 40 års jubilæum i september 2009, så det er to fast forankrede amatørorkestre, der sammen afholder deres anden fælleskoncert på Horsens Ny Teater den 17. maj.

Orkestrene har inviteret Jesper Bjarnesen til at synge med på flere af koncertens musikstykker. Sammen med koncertens konferencier Lasse Holi, vil Jesper Bjarnesen også synge duet på et af koncertens fællesnumre. Der er også hentet to signaltrompetister og en sækkepibespiller ind til koncerten på teatret.

Årets forårskoncert er lige som den første koncert som orkestrene gav, en støttekoncert til Beredskabsforbundets Projekt Østbørn, som støtter børnehavebørn i den gamle østblok, med tøj, legetøj og en to ugers sommerferielejr i Danmark. Projektet har kørt siden 1994, hvor de første børn fra den polske kulmineby Katowice, blev inviteret til Danmark, og der er i høj grad stadig brug for den hjælp og støtte, som projektet kan få.
Østjydsk Avis 23. april 2008