Mød Hovedgård 29. marts 2008. Billede nr. 1 af 3
Åbent hus i Hovedgård

Det var noget af en satsning, men tanken var god. Der bygges mange nye boliger i Hovedgård, der er mange tilflyttere, og de har selvfølgelig både krav på og ønske om at vide mere om den by, de er flyttet til. Varmeværket og vandværket var sammen med borgerforeningen og biblioteket initiativtagere til dette "Mød Hovedgård" arrangement, der fandt sted i lørdags. Alle foreninger var orienteret og havde mulighed for at lave informationsstande og underholdningen klarede den musikalske del af Hovedgård sagtens.

Der er bare det med vejret. Fra formiddagen og indtil godt middag var det vådt og koldt, og de fremmødte var mest gamle kendinge. Der var nye ansigter, men der kunne godt have været flere. Billederne taler bedre om alle aktiviteterne, men det skal lige nævnes, at borgmester Jan Trøjborg lige kom forbi og at formanden for arrangementet Kaj Jessen benyttede lejligheden til at hylde lederen af Hovedgård Skoleorkester, Anne Sophie Thykjær, med tildelingen af en af Horsens Folkeblad indstiftet æresstatuette, den lille Bojsen, og Kaj fik også budt et nytilflyttet par, Helle Hansen og Henrik Løvenholt fra Arhus, velkommen til Hovedgård. At de først flytter ind i det købte hus på Horsensvej den 1. juni viser bare deres interesse for byen, når de allerede nu viste sig i Hovedgård. Henrik udtrykte også interesse for at gå ind i byens spejderarbejde som leder.

Niels Højlund sluttede "Mød Hovedgård" dagen af med en kraftig appel til at glemme alt om afhængighed af storkommunen Horsens, og fremover bare tage sagerne i egen hånd efterhånden som de opstår. Som I tidligere har gjort, som Niels Højlund sagde, mens han pegede på musiklivet, biblioteket, skulpturerne, og han kunne også have nævnt friluftsbadet, hallen og børnehaverne. Det var et godt initiativ, arrangørerne og deltagende foreninger m.v. havde udvist, og der var dagen igennem pænt fremmøde. Men havde vejret været bedre, var forventningerne fuldt ud blevet indfriet.
bogo Østjydsk Avis 2.4.2008