Tvingstrup Byfest. 27. juli 2001.
Hovedgård Blæserne på vognen til Tvingstrup Byfest
Byfest i Tvingstrup

Det var næsten som det plejede. Godt vejr, fint besøg og lokal opbakning. Og et meget afvekslende program og masser af frivillig arbejdskraft. Og alligevel var der noget forskelligt fra tidligere år. Der var lidt færre spisende lørdag aften. Og var der ikke lidt færre på pladsen de øvrige dage?

Det hele startede torsdag aften med et fællesarrangement, hvor Horsens Hardy optrådte, og det blev en festlig aften med country musik og square dans. Fredag blev en del af Hovedgård Blæserne transporteret rundt i Tvingstrup (på en alt for lille vogn), hvor man hentede sidste års kagekone, Inger Knopper. Hun blev transporteret på en dejlig cremefarvet Nimbus, ført af Tage Christensen og med 'arrangementsformand' Poul Johan Frandsen presset ned i sidevognen.

Efter den officielle åbning gik det slag i slag. Loppemarked, pattegris og en masse aktiviteter for børnene. Og så skulle man smage sig til, hvem der skulle være årets kagekone. Det blev Inga Christensen, der i øvrigt er så god til denne disciplin, at hun har prøvet det før. Og så blev dyrlæge John Pedersen sat på en umulig opgave. Han skulle uddele 2 præmier i en kæledyrskonkurrence, og mellem hamstere, katte, rotter og kaniner m.v. uddelte han ærespræmie til alle deltagere. Derudover fik kaninen Fnuggi, der ejes af Johs, en 1. præmie og katten Felix, der ejes af Ann en 2. præmie. Endnu kan der ikke skønnes over, om det økonomiske resultat er på højde med tidligere år og alle anstrengelseme værd.
Af bogo. Østjydsk Avis  2. august 2001